Persoonlijke systemische coaching

Welke vraag heb jij?

Het coachingstraject kan een beetje spannend zijn en is vooral leuk en boeiend. Je reflecteert op jezelf en komt tot inzichten. Je leert jezelf beter kennen en met deze nieuwe kennis over jezelf heb je de vrijheid om weer nieuwe keuzes te maken. Hoe fijn is dat!

In de coaching begeleid ik je op een afwisselende manier in dit ontwikkelingsproces. Ik stel je vragen, intuïtief, soms een beetje direct en graag met humor. Ik hou je liefdevol een buiten- of binnenspiegel voor. Ik bied je structuur en houvast zodat jij met behulp van onze gesprekken en oefeningen tot inzichten kunt komen en die verandering kunt inzetten die jij graag wilt. We gaan de diepte in als dat nodig is. Coaching hoeft niet zwaar, groots en meeslepend te zijn. De grootste effecten zitten vaak in het kleine. We zijn het een beetje kwijt geraakt om daar naar te kijken. Tijdens de sessies heb je daar de ruimte en tijd voor.

  • ontdek de diepe patronen en overtuigingen die je onbewust van je familie hebt overgenomen
  • pak je ‘eigen plek’ in jouw systeem terug en reken af met blokkades

In jouw werk en in jouw relaties zijn er dynamieken die de interactie en communicatie beïnvloeden, vaak onbewust. Met systemisch werk ontdek je hoe jouw doen en laten (en dat van anderen) van jongs af aan doordrenkt is van die dynamieken. Inmiddels is zo’n dynamiek een diepgeworteld patroon. Door mijn coaching of deelname aan een workshop kijk je met een ruimere blik naar jezelf en de mensen om je heen. Gaandeweg leer je deze diepgewortelde patronen bewust te zijn, te benoemen bij jezelf en anderen. Dan werk je systemisch.

Met een persoonlijke coaching starten we met een kennismakingsgesprek; hierbij ga ik met jou in gesprek om te ontdekken met welke kant jij wilt werken. Met de buitenkant (kleur, styling en/of eet-/leefpatroon) of de gevoelsmatige binnenkant zoals hierboven is beschreven.

Visual ‘de dame met de parel’ met dank aan Sypko

HOE WERKT EEN OPSTELLING?

We beginnen met het opstellen van jouw genogram. Een genogram geeft een schematisch overzicht van jouw familie tot een aantal generaties terug en is aangevuld met feiten die voorkomen in de familie. Wij gebruiken het genogram in de coaching en in familieopstellingen als een eerste kennismaking met jouw familie en jullie geschiedenis.

Met het maken van het genogram verdiep je je opnieuw of misschien wel voor het eerst in de geschiedenis van jouw familie. Je staat even stil bij de belangrijke gebeurtenissen in de levens van jouw familieleden. Misschien ken je alle feiten al en anders is het een mooie gelegenheid om eens met je ouders of ooms en tantes te praten over hun herkomst en jullie gezamenlijke geschiedenis. Het maken van het genogram kan al heel verrijkend zijn en ook verheldend als het gaat over het zichtbaar worden van patronen of thema’s binnen de familie.

Tijdens de sessie kan ik gebruikmaken van: muziek die jij prettig vindt om je goed te kunnen ontspannen, vloerankers en/of materialen voor tafelopstellingen. Wat jij denkt nodig te hebben bespreken we vooraf, tijdens of na het kennismakingsgesprek.

Hoe mooi is het als je voelt dat je helemaal jezelf mag zijn in het grotere geheel waar je onderdeel van uitmaakt. Coaching met familieopstellingen geeft je helderheid op je patronen. Je ontdekt en ervaart hoe je deze patronen kunt doorbreken en veranderen in gedrag wat helpt, waar je van groeit. Wil je een  kennismaking plannen, vul dan het contactformulier in of bel mij op 06 53750909.

BIJDRAGE

Het kennismakingsgesprek is gratis. Ik ben net zo benieuwd als jij naar ons eerste contact! Dit zal ongeveer 30 minuten tot 45 minuten duren. Je mag langskomen om alvast sfeer te proeven of we spreken elkaar telefonisch of per video call.  Wat jijzelf het prettigst vindt. Ik vind het wel fijn je even te kunnen ‘zien’, dan ben je in zicht voor mij wink.  Hebben we een klik dan en wil je verder dan maken we een afspraak in mijn trainingsruimte in Kolhorn.
De consulten hierna bedragen €107 per keer (voor 90 minuten).
En bij 4 consulten betaal je er 3.

 

 

“Inzicht zonder handeling brengt geen verandering” 

Waarmee start jij?

Pearl Lightning | Nieuwe Streek 66 | Kolhorn | 06 53750909 | KvK 90060423 | nicole@pearllightning.nl

heb je een vraag?